Cichowo. To taka mała miejscowość niedaleko Kościana, którą pewnie niejeden z Was widział w filmie, bowiem to właśnie tam kręcono film Pan Tadeusz. A co myśmy robiły w Cichowie?? Otóż Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego mieli tam od wczoraj zjazd i dyskusje nad dalszym losem Sieci. W programie oprócz wykładów z marketingu, pozyskiwania środków unijnych oraz ogólnych informacji o działaniach Sieci mieliśmy możliwość podglądania w akcji profesjonalnego kucharza, zwiedzanie pobliskiego Opactwa-jednego z członków Sieci, produkującego nalewki lecznicze, pokaz sokolnictwa oraz wiele licznych pouczających rozmów i wskazówek co do jak najlepszego standardu wytwarzanej żywności. Spotkaniu przewodniczył p. Marek Beer- Dyrektor Departamentu Rolnictwa w Urzędzie Marszałkowskim, a brali w nim także udział p. Witold Wróbel- regionalista, znawca sztuki kulinarnej, propagator zdrowej i tradycyjnej żywności, a także p. Wicewojewoda Dorota Kinal. Pełne pomysłów i nowych znajomości wracamy zatem, aby naszym Gościom stwarzać jeszcze lepsze warunki, a przede wszystkim smaczniejsze potrawy.

 

#gallery-26 {
margin: auto;
}
#gallery-26 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-26 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-26 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}
/* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

 

63